طلاق و ازدواج اتباع خارجی در ایران
ازدواج بخش مهمی از زندگی افراد را تشکیل میدهد و به عنوان یکی از مراحل زندگی نیاز به دقت و توجه فراوانی دارد. اما گاهی اوقات ازدواج با اتباع خارجی است که مهاجرین از قوانین خاصی پیروی میکنند. هر کشوری قوانین خاصی برای ازدواج اتباع خارجی دارد و متناسب با این قوانین اقدام میکنند.با توجه به شرایط و مشورت با بهترین وکیل در شیراز میتوانید از قوانین موجود در کشور برای ازدواج اتباع خارجی اطلاع پیدا کنید. در ادامه قوانین طلاق و ازدواج اتباع خارجی در ایران در سال 1403 را بیشتر بررسی میکنیم.
قوانین طلاق زن ایرانی با اتباع خارجی
قوانین طلاق زن ایرانی با اتباع خارجی در کشور ما مطابق با قانون مدنی جمهوری اسلامی است؛ بنابراین ازدواج با تبعه خارجی باید مطابق با قانون ازدواج در ایران انجام شود. یکی از قوانین طلاق زن ایرانی با اتباع خارجی، مسلمان بودن مرد است. زیرا در قوانین اسلامی زن یا مرد مسلمان نمیتواند با سایر ادیان ازدواج کند. در ادامه این قوانین را بیشتر بررسی میکنیم.
- زن و مرد باید اهلیت قانونی برای عقد داشته باشند.
- در هنگام ازدواج زن باید با رضایت قلبی کامل اقدام کند و هیچگونه اصرار و اجباری وجود نداشته باشد.
- ازدواج زن ایرانی با اتباع خارجی مطابق با قوانین کشور است و باید دولت اجازه این ازدواج را صادر کند.
- موانع ازدواج برای زوجین وجود نداشته باشد مانند موارد ازدواج حرام، شوهر داشتن زن، در عده بودن او بر اثر طلاق و فوت شوهر.
نمونه دادخواست طلاق اتباع خارجی
قبل از اقدام به طلاق میتوانید با وکیل پایه یک در شیراز مشورت کنید و از قوانین اطلاعات کافی به دست آورید. تنظیم دادخواست و اطلاع از جزئیات میتواند به شما کمک کند تا دادخواستی قانونی را تنظیم کنید. در ادامه با نمونه دادخواست طلاق اتباع خارجی بیشتر آشنا میشویم.
ریاست محترم …………
با سلام ؛
احتراما به استحضار میرساند که اینجانب، در تاریخ …………… به موجب سند ازدواج ……………. با خوانده محترم آقای ……………. عقد نکاح دائم منعقد نمودیم که حاصل این ازدواج …………. فرزند میباشد. لکن خوانده، به مدت بیش از 4 سال است که اقدام به ترک زندگی مشترک نموده و نفقهای پرداخت نکرده است. لذا به دلیل عسر و حرج ناشی از غیبت همسر و عدم تامین مخارج زندگی مشترک، درخواست صدور حکم طلاق، مورد استدعاست.
ثبت طلاق اتباع بیگانه در ایران
اتباع خارجی در هر کشور بایستی متناسب با قوانین خود اقدام کنند. به همین دلیل میتوان گفت که دعاوی طلاق مطابق با قوانین کشور عمل میکنند. زوجین تبعه بیگانه که قصد جدایی و طلاق دارند در دادگاههای ایران دعاوی خود را طرح میکنند و مطابق با قوانین کشور دادخواست خود را ارائه میدهند. دادگاه حکم طلاق را صادر میکند و میتواند آن را ثبت کند.اتباع خارجی هم مانند اتباع ایرانی طلاق خود را باید در دفاتر اسناد رسمی ثبت کنند تا قانونی شود. همچنین ثبت ازدواج اتباع بیگانه در ایران در سامانه میخک انجام میشود. در ادامه مراحل ثبت ازدواج اتباع بیگانه در ایران را بررسی میکنیم.
- متقاضیان میتوانند با مراجعه به سامانه میخک، مشخصات خود را وارد کنند و حساب کاربری بسازند. سپس از طریق پست الکترونیکی و کد مدلی دسترسی به حساب کاربری امکانپذیر است.
- سپس روی گزینه سجلات کلیک کرده و درخواست ثبت طلاق خود را انجام دهند. بعد از ورود اطلاعات میتوانند روی مرحله بعدی کلیک کنند. بعد از تایید موافقت نمونه و مدارک را بارگذاری میکنند.
- در آخر ثبت طلاق اتباع خارجی در ایران، باید با ارائه فرم و درخواست کتبی و حکم طلاق میتوانند به سفارش کشور مراجعه کنند و مدارک و هزینههای سفارت را به سفارت تحویل داده و تمامی مربوط به طلاق در بخش کنسولگری سفارش انجام میشود.
دفتر ازدواج اتباع خارجی
همانطور که گفته شد افراد برای ثبت ازدواج خود با اتباع خارجی باید تابع قوانین کشور باشند و مراحل آن باید مطابق با قوانین کشور انجام پذیرد. همچنین دفتر ازدواج اتباع خارجی همان دفتر ثبت اسناد رسمی است که تمامی مدارک ارائه شود و ازدواج به ثبت برسد. در ادامه با مراحل و نحوه ازدواج اتباع خارجی آشنا میشویم.
- درخواست ازدواج باید در سامانه میخک وزارت کشور و وزارت امور خارجه به ثبت برسد. تمامی مدارک باید در سایت بارگذاری شود و مطابق با مدارک درخواستی کنسولگری باشد.
- مرد باید تبعه خارجی باید گواهی بلامانع بودن ازدواج را دریافت کند تا ازدواج با تبعه ایرانی در کشور امکانپذیر باشد.
- مدارک هویتی، مدارک عدمء پیشینه کیفری از ادارات کل امور اتباع خارجه در ایران یا کنسولگری ارائه شود.
- آزمایشات متناسب با قوانین کشوری انجام شود و از سلامت کامل و عدم بیماری تبعه خارجی و ایرانی الزامی است. بیماریهای واگیردار مانند بیماریهای مقاربتی، اعتیاد، تالاسمی، ایدز و… مانع ازدواج است.
- زن یا مرد غیر مسلمان برای ازدواج با زن یا مرد مسلمان باید تغییر دین دهند و مسلمان شوند. همچین اخذ گواهی تشرف به دین اسلام الزامی است.
مشکلات ازدواج با اتباع بیگانه
مشکلات ازدواج با اتباع بیگانه چندان ساده نیست و از قبل از ازدواج باید با آن آشنا شوید. به جز انجام تمامی مراحل ازدواج باید در نظر داشته باشید که زوج و زوجه باید پایبند قوانین کشور باشند و هر دو مسلمان شوند. در غیر این صورت امکان ازدواج وجود ندارد. در ادامه به بررسی مشکلات ازدواج با اتباع بیگانه میپردازیم.
- مشکلات ناشی از تفاوت فرهنگ
- مشکلات ناشی از تفاوت در مذهب و تغییر مذهب
- طولانی بودن روند ثبت ازدواج و طلاق و مراجعه به کنسولگری و…
- مشکلات از دست دادن تابعیت زنان ایرانی با ازدواج با مردان خارجی که طبق قانون کشور زن پس از ازدواج تابعیت همسر خود را دریافت میکند. زن ایرانی بعد از فوت یا طلاق از همسر میتواند مجدد برای تابعیت ایرانی اقدام کند.
شرایط ازدواج با اتباع افغانی
برای جاری شدن عقد نکاح باید با شرایط ازدواج با اتباع افغانی آشنا شوید؛ مهمترین دغدغه قانونگذار در زمینه سیاستهای ازدواج با اتباع افغان تابعیت از قوانین، مذهب و فرهنگ کشور است. متقاضیان باید درخواست خود را در سامانه میخک ثبت کنند تا صدور پروانه زناشویی انجام شود.نکته قابل اهمیت این است که زن ایرانی برای اینکه بتواند با مرد خارجی ازدواج کند باید مسلمان شود و گواهی تشرف به دین اسلام را بگیرد. بعد از کسب گواهی، دولت باید اجازه ازدواج زن ایرانی را به موجب قانون صادر کند.
جمعبندی
برای اطلاع از قوانین طلاق و ازدواج اتباع خارجی در ایران در سال 1403 این مقاله را از دست ندهید؛ ازدواج اتباع بر اساس قوانین کشوری است و باید مطابق با قانون رفتار شود. در این زمینه وجود موسسات حقوقی و مجرب ترین وکیل شیراز میتواند به شما کمک کند تا از حقوق خود مطلع شوید و از بروز اشکالات در آینده جلوگیری کنید.
قوانین هر کشور برای ازدواج با اتباع خارجی متفاوت است و در کشور ما هم تابع قوانین جمهوری اسلامی است. بنابراین تمامی مدارک باید در سامانه میخک به ثبت برسد و سپس از طریق دفاتر ثبت اسناد و کنسولگری کشور اقدام شود. در این زمینه میتوانید از وکلای مجرب و حرفهای کمک بگیرید.