سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بهمن هاشمی

بهمن هاشمی وکیل پایه یک دادگستری در شیراز با ۱۴ سال سابقه وکالت، نماینده حقوقی شرکت های متعدد و نهادهای عمومی ، متبحر در امور حقوق و کیفری و دعاوی مربوط به خانواده و ملکی می باشد.

فرار مالیاتی از جمله جرم‌های پرچالش اقتصادی به شمار می‌رود و بسیاری از شرکت‌ها و افراد به دنبال راه‌های فرار مالیاتی می‌گردند. البته در سال‌های اخیر بسیاری فرارهای مالیاتی سریع شناسایی می‌شوند و مورد پیگرد قانون قرار می‌گیرند.

بسیاری از افراد دچار مشکلات پرداخت مالیات می‌شوند و از این رو باید آگاهی‌های خود را در این زمینه افزایش دهند. بنابراین صاحبان کسب‌وکار می‌توانند با کمک بهترین وکیل در شیراز مشکلات مالیاتی خود را برطرف کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی مجازات فرار مالیاتی در ایران در سال 1403 بپردازیم.

جرم فرار مالیاتی در ایران

موسسه، شرکت‌ها، بانک‌ها، وزارتخانه و هر بنگاه اقتصادی دولتی اگر مالیات تعیین‌شده را پرداخت نکند، از نظر قانونی فرار مالیاتی محسوب می‌شود. مجازات این جرم براساس میزان و زمان آن متفاوت است و بهترین وکیل در شیراز می‌توان در این زمینه به کسب‌وکارها کمک کند تا از حقوق خود دفاع کنند.

اگر افراد خود برای پرداخت مالیات اقدام کنند، پیگرد کیفری نخواهد داشت و تنها با پرداخت اصل مالیات و جریمه آن می‌توانند مشکل را حل کنند. هر چه میزان حبس و مشکلات مالیاتی بیشتر باشد در واقع پیگرد قانونی آن سنگین‌تر خواهد بود.

مستند قانونی جرم فرار مالیاتی

مستند قانونی جرم فرار مالیاتی

براساس ماده 275 قانون، مستند قانونی جرم فرار مالیاتی برای اشخاص حقوقی اگر مرتکب این جرم شوند، به حدود 6 ماه تا 3 سال ممنوعیت شغلی مجازات خواهند داشت. بنابراین افراد می‌توانند با کمک وکیل پایه یک شیراز از شرایط قانون آگاهی پیدا کنند. در ادامه مجازات قانونی جرم فرار مالیاتی را بیشتر بررسی می‌کنیم.

1. ترازنامه و حساب سود و زیان

صاحبان کسب‌وکار بایستی در پایان سال مالی طبق ترازنامه کلیه حساب خود را با اداره مالیات پرداخت کنند. مدارک و مستنداتی که اثبات کند مالیات را به طور کامل پرداخت کردند را نزد خود نگه می‌دارند تا در صورت اختلاف حساب با کمک بهترین وکیل در شیراز ارائه دهند.

اما در صورت عدم ارائه این مدارک ممیزین مالیات می‌توانند میزان مالیات را به صورت علی‌الرأس برآورد کنند. این امر به ضرر کسب‌وکار است و در این زمینه با وکیل پایه یک شیراز مشورت کنید.

2. مدارک و گزارشات

در اداره مالیات براساس مدارکی که مودیان ارائه می‌دهند، کلیه اطلاعات را ذخیره می‌کنند. اما هنگامی که مودیان نتوانند تا پایان سال مدارک را ارائه دهند،‌ ممیزین مطابق با اطلاعات موجود مالیات تخمینی تعیین می‌شود.

به این صورت که اطلاعات موثق هر کسب‌وکار از طریق مراجع دولتی و غیردولتی جمع‌آوری و ثبت می‌شود. بنابراین افراد با سازمان مالیات بایستی همکاری‌های لازم را داشته باشند و در این زمینه از بهترین وکیل پایه یک شیراز مشورت بگیرند.

3. مدارک غیر قابل رسیدگی در اداره مالیات

مدارکی که به اداره مالیات ارائه می‌شود باید به درستی جمع‌آوری شود و کامل باشد. در این زمینه بهترین وکیل در شیراز می‌تواند به شما کمک کند تا مدارک را به درستی ارائه دهید و ناقص نباشد.

بنابراین ممیزین در صورت ناقص بودن مدارک می‌توانند از روش علی‌الرأس استفاده کنند و میزان مالیات از این طریق مشخص شود. به همین دلیل افرادی که از انجام تکالیف و ارائه مدارک طفره می‌روند مجازات می‌شوند و ممکن است گریبان‌گیر جریمه‌های سنگینی و مشکلات بیشتری شوند.

آیا پرداخت نکردن مالیات زندان دارد

می‌توان گفت در صورتی که مودیان وظایف قانونی خود را انجام ندهد و مالیات خود را پرداخت نکنند، قانون مالیات‌های مستقیم می‌تواند برای آنان مجازات تعیین کند. مطابق با قانون فرار مالیاتی حبس از 6 ماه تا 2 سال و جریمه نقدی بین 6 تا 25 میلیون تومان برآورد می‌شود.

بنابراین وجود بهترین وکیل در شیراز می‌تواند در این زمینه به صاحبان کسب‌وکار راهنمایی‌های لازم را ارائه دهد تا دچار مشکلات پییچده‌تر نشوند. در صورت پرداخت نکردن مالیات مغازه‌ها، شرکت‌ها، کارگاه‌های کوچک و… این مجازات ذکرشده تعیین می‌شود. در ادامه به دیگر مجازات فرار مالیاتی اشاره می‌کنیم.

جریمه نقدی

یکی از روش‌های رایج را می‌توان جریمه نقدی معرفی کرد. بسیاری از مودیانی که مالیات خود را به موقع به اداره مالیات پرداخت نمی‌کنند، با جریمه نقدی مجازات می‌شوند. اغلب جزای نقدی بین 6 میلیون تا 25 میلیون است.

محروم شدن

ممکن است که افراد از گرفتن جواز کسب، حقوق اجتماعی، ادامه کسب‌وکار و… محروم شوند. که معمولا بین 6 ماه تا 5 سال برآورد می‌شود.

حبس

از جمله مجازات فرار مالیات‌های سنگین بین 6 ماه تا 2 سال محاسبه می‌شود.

انتشار حکم

برای کسب‌وکارهای اینترنتی انتشار حکم در رسانه‌های اینترنتی آسیب‌های سنگین‌تری به برند و شرکت افراد می‌زند. بنابراین یکی از مجازات‌های عدم پرداخت مالیات انتشار حکم در فضای مجازی است.

شلاق

مجازات شلاق زدن حدود 30 تا 70 ضربه است و مقدار آن متناسب بار جرائم منافی عفت تا 100 ضربه در نظر گرفته می‌شود.

مجازات فرار مالیاتی وکلا

مجازات فرار مالیاتی وکلا

هنگامی که وکیل از پرداخت مالیات به موقع فرار کند و آن را در مهلت مقرر پرداخت نکند، قانون او را مجرم شناسایی می‌کند. در صورتی که فرار مالیاتی وکیل اثبات شود،‌ مطابق با ماده 274 مالیات‌های مستقیم، به مجازات درجه 6 محکوم می‌شود.

گفتنی است که مجازات درجه 6 به معنی 6 ماه تا 2 سال حبس و 30 تا 70 ضربه شلاق است. همچنین جزای نقدی تا 8 میلیون و بین 6 ماه تا 5 سال از حقوق اجتماعی محروم می‌شود. بنابراین کلیه مجازات با فرد عادی یکی است و قانون برای کسی تبعیض قائل نمی‌شود.

پرداخت نکردن مالیات مغازه

به طور کلی عدم پرداخت مالیات به اداره مالیات موجب مجازات صاحب مغازه،‌ شرکت، کارگاه و… می‌شود. اداره مالیات برای پرداخت دیرکرد مالیات همیشه مهلت قانونی در نظر می‌گیرد که شامل جریمه و مجازات نیست و حتی پرداخت‌های به موقع تخفیف دارند یا امکان پرداخت شرایطی و اقساط را فراهم می‌کنند.

اما در برخی از مواقع که شخص در مهلت قانونی مالیاتش را پرداخت نمی‌کند، شامل جریمه و مجازات می‌شود. به این صورت که حدود 2.5 درصد از مبلغ مالیات را باید به ازای هر ماه تاخیر به اداره مالیات پرداخت کند. بهترین وکیل در شیراز در این زمینه به صاحبان مغازه و کسب‌وکار مشاوره می‌دهد.

تلفن گزارش فرار مالیاتی

برای ثبت گزارشات تخلف مالیاتی،‌ سامانه 1526 در اختیار مردم قرار گرفته است. این سامانه به صورت 24 ساعته در دسترس افراد است و در طول شبانه روز می‌توانند با این سامانه تماس حاصل فرمایند. در صورتی که فردی با این شماره تماس بگیرد با وارد کردن کلید راهنما می‌تواند موضوع را مطرح کند.

شخص می‌تواند برای ارائه گزارش فرار مالیاتی شرکت‌ها و اشخاص حقیقی با شماره‌گیری 1526 و گرفتن داخلی شماره 1 گزارش خود را ثبت کند. بعد از پایان تماس و ثبت گزارش، اداره مالیات افراد متخلف را مورد بررسی قرار می‌دهد و مامور مالیاتی برای پیگیری تخلف به محل مراجعه می‌کند. بنابراین مطابق با ماده 181 قانون مالیات‌های مستقیم پیگیری‌های لازم صورت می‌پذیرد.

جمع‌بندی

اگر شما هم به دنبال راه‌ حل برای پرداخت جریمه مالیات‌های خود هستید حتما از وکیل پایه یک شیراز کمک بگیرید. مجازات فرار مالیاتی هر سال تغییرات جزئی می‌کند و کسب‌وکارهای خوش حساب به دنبال آگاهی از این تغییرات هستند.

مجازات فرار مالیاتی را می‌توان، حبس، جریمه نقدی، محرومیت اجتماعی، شلاق و… معرفی کرد که بسته به شرایط این مجازات تغییر می‌کند. بنابراین افراد برای پرداخت به موقع بایستی پایان هر سال به اداره مالیات مراجعه کنند و از مبلغ مالیات خود مطلع شوند و در مهلت مقرر آن را پرداخت نمایند.